1,2,3hoekskit

Inspiratie, verdieping en werkvormen voor Driehoekskunde

Graag vertellen we je meer over de inhoud van de 1,2,3HOEKSKIT. De totale 1,2,3HOEKSKIT voorziet in je behoefte aan praktisch, concreet en visueel materiaal. Driehoekskunde blijft in het vizier van een ieder door de inspirerende, afwisselende en laagdrempelige materialen van de 1,2,3HOEKSKIT. Hieronder staat een korte beschrijving van de diverse onderdelen. Maar er zijn meer mogelijkheden. Graag verzorgen we inspiratiessessies (-> Aan de slag!!!-dag) om met de 1,2,3HOEKSKIT aan de slag te gaan. Een 'Aan de slag! dag' bestaat, naast een nadere kennismaking met de 1,2,3HOEKSKIT ook uit allerlei werkvormen en draagt bij aan een verdere verdieping van de aanwezige kennis. Interesse? Zie bij 'bestellen en contact' meer informatie over de ingeplande data of mogelijkheden voor incompany trainingen. Of neem anders contact met ons op via 123hoekskit@gmail.com.   

 

 

De CASUSKAARTEN. Ga gelijk aan de slag met de casuskaarten. Wel 10 sets van verschillende casussen, waarin aandacht is voor alle hoeken van de driehoek (familie/ouders, cliënt en professional). Voor iedere hoek is er een eigen kaart met een eigen verhaal. De casuïstiek komt uit verschillende werkvelden, zodat het breed toepasbaar is. Ideaal om te gebruiken voor een rollenspel, maar ook om casuïstiek bespreekbaar te maken. Een fijne manier om te oefenen met de methodiek van Driehoekskunde.

 

HOUTEN DRIEHOEK is te omschrijven als een gevarendriehoek. Er is geen mooier middel om de driehoek in balans of het proces van een gespannendriehoek in beeld te brengen. Er behoren maar liefst 9 houten poppen bij, welke symbool kunnen staan voor de verschillende mensen uit de driehoek (en). Een overzicht van de gehele casus kan in korte tijd worden uitgebeeld. De tape en als Bonus de stickertjes maken dit onderdeel compleet.  

 

Het 1,2,3HOEKSSPEL. Een zeer afwisselende spelvorm met een rijkdom aan uitwisselings- en gespreksmogelijkheden. Er is aandacht voor de theorie van driehoekskunde (Kenniskaarten), je wordt uitgenodigd tot bewustwording en reflectie (Visiekaarten) en er is een ruim aanbod van situatiebeschrijvingen (Contextkaarten). Als Bonus zijn er kaarten met afbeeldingen toegevoegd. Ook dit onderdeel van de 1,2,3hoekskit is direct toepasbaar en te gebruiken in de praktijk. Een onmisbaar onderdeel van de 1,2,3hoekskit voor teambesprekingen, trainingen, kennismakingen, ......... enz. 

 

Het WERKBOEK. Een boek vol inspiratie, kennis, visuele ondersteuning en werkvormen. Het werkboek start met tips en uitleg om te werken met de 1,2,3hoekskit. Een groot deel van het werkboek bestaat uit platen waarop driehoekskunde in beeld wordt gebracht, verrijkt met eenvoudige teksten. Een ideale ondersteuning om het verhaal van (en aan) mensen (teams) in beeld te laten zien en soms de vinger op de zere plek te leggen. Naast de verrijking van de kennis door de platen is een groot gedeelte van het werkboek gevuld met praktische werkbladen. De werkbladen maken driehoekskunde concreet en geven handvaten om toe te werken naar een driehoek in balans. De veelzijdigheid van het werkboek zal je verrassen. Een werkboek wat een plek in elke werktas op zal eisen.